2024-01-22 387 瀏覽
喺Holam試咗佢哋嘅千層蛋糕,真係一試難忘!第一啖我嘗咗嗰啖焦糖咖啡千層,焦糖控自然心癮開,口口都係咁滑嘅奶油交替著那柔軟得像雲朵嘅蛋糕體,每層之間透出淡淡嘅咖啡香,甜得啱啱好,真係食到我心都化咗😘!第二次試咗紫薯粒粒麻糬同開心果兩款。起初以為紫薯同麻糬搭嘅會怪怪地,但試完之後真心覺得意想不到嘅滿足感!紫薯獨有嘅香氣夾帶點點麻糬嘅Q彈,喺味蕾上打轉,正爆呀🤩!至於開心果咁嘅豪華配料,Holam都做到恰到好處,味道夠香唔嬲,而家就明白點解呢度嘅千層蛋糕能夠收穫一班忠實嘅粉絲。整體嚟講,Holam嘅千層蛋糕質感細緻,唔會太過甜膩,下次仲想試下其他口味,每一次嚟都能夠有唔同嘅驚喜同滿足。簡直係平價中嘅高質選擇🍰💯!