2023-07-13
今日出左去荃灣行ikea,朋友推薦食呢間叫古今二既日本餐廳,係千色匯3樓6點去到都已經有幾枱客食緊野,環境位置都幾舒服柚想蝦你$98呢個沙律好大盤,上面有蟹子同西柚,同啲醋撈勻咗之後好好食,中間仲有幾隻蝦👍🏻搖滾樂$82鰻魚好香好好食!下面係炸蝦反卷,大細啱啱好可以一啖擺落口🤭鹽燒白鰻$38以鹽燒白鰻串,塊皮燒到好香脆,鹹鹹地,平時唔食魚皮既我都食到,鰻魚都好濃味,加上少少黑椒調味令鰻魚味道更突出味啉魚干$68呢個魚干係我朋友最愛,上面既醬汁甜甜地,咬落煙un但唔痴牙,配埋沙律醬用黎送酒簡直一流火山$128呢個拎上枱真係超震撼,職員用火槍燒起兩側,睇到我地哇哇聲,因為好靚呀🥰🥰個卷都好好食,上面係勁多蟹柳,蟹柳切絲加上蟹子真係好甜,淨係食上面蟹柳已經好飽😂😂😂雖然只係嗌咗幾樣嘢,但都已經食到好飽。我認為價錢係中上,但食物質素幾高,可以一試。
6點去到都已經有幾枱客食緊野,環境位置都幾舒服
柚想蝦你$98
搖滾樂$82
鰻魚好香好好食!下面係炸蝦反卷,大細啱啱好可以一啖擺落口🤭
鹽燒白鰻$38
味啉魚干$68