2025-01-09 0 瀏覽
最近約咗幾個朋友去沙田廣場嘅大喜屋食日式放題,餐廳環境乾淨企理,感覺好舒服。最方便就係可以用手機掃QR code落單,隨時想食咩就點咩!自助區有好多小食、甜品同飲品,無論大人細路啱食刺身方面,三文魚同赤蝦絕對係首選,三文魚超肥美,赤蝦鮮甜,連松葉蟹腳鮮甜到唔得了,北海道帶子肥美又彈牙。自助區仲有凍嘅熟蝦同蜆,兩樣都好鮮味,refill得好快,完全唔驚唔夠食花雕醉鮑魚肉質鮮嫩,入口滑溜,酒香撲鼻。金湯燴花膠湯底金黃,濃郁又香滑,花膠煮得剛好,食落去有彈性。吉列牛乳炸鮮奶外脆內滑,甜而不膩,食到唔停口。牛油粟米牛油香氣濃郁,滋味十足。雞軟骨串肉質爽口,點咗好多串天婦羅選擇多,皇帝蟹棒外脆內嫩,炸得金黃,肉質彈牙、天婦羅蝦蝦肉鮮嫩,蝦味濃郁、甜蕃薯天婦羅,軟滑甜美、溫室南瓜天婦羅外層酥脆,內裡軟糯飲品選擇多,有熱有凍飲,仲有自家製凍泡茶,甜品有養顏甜品雪燕紅棗鮮奶,熱辣辣好香滑,最後再食埋杯Haagen Dazs雪糕同埋雪條,就最完美

2025-01-02