2015-07-19 9909 瀏覽
韓風襲港多時,但韓式食店仍長開長有,grill n more, 便是其中一員,記憶中,grill n more經常有團購活動,未知是其質素有問題,還是鋪位沒其麼人流呢?那天與他心血來潮想要到茶樓飲茶,但兩個年輕人走進家庭樂天地未免有點異相,加上午市時間等位難,看到grill n more的午餐價錢還可以接受,便試一下。grill n more標榜無煙燒烤,個場亦都真係無咩煙飄出嚟,感覺上都幾舒服。埋位!其實張枱睇落都幾乾淨,算係咁啦,但係一張枱得一個夾好似太少,因為笨妹與他會因為會夾餸爭崩頭,搶住夾,搶住反嘢食,同搶住炒餸。笨妹覺得,成間舖最好就係醃肉醃得幾好食,唔似出面啲燒烤場,所有肉同一個醃法選擇都幾多舊燒賣比想像中好食,仲要一擺出嚟就即刻俾人夾走晒。蠔仔粥,都算足料。淡而無味的韓式炒粉絲握唔實嘅卷物士多啤梨朱古力火鍋真心,呢兩件蛋糕好難食。但係有邊個地方任食嘅蛋糕係好食燒到咁上下,距離限定時間仲有半個鐘左右,已經有位哥仔行埋嚟叫你埋單。由於他散叫咗兩支汽水,所以兩條友盛惠322,晏就嚟講都咪話唔貴。但係佢都算係幾多種類啲熟食選擇,算係咁,不過試過一次,就無下次嚕。不過,走嘅時候聞

埋位!

選擇都幾多
舊燒賣比想像中好食,仲要一擺出嚟就即刻俾人夾走晒。
蠔仔粥,都算足料。
淡而無味的韓式炒粉絲
握唔實嘅卷物
士多啤梨朱古力火鍋
真心,呢兩件蛋糕好難食。但係有邊個地方任食嘅蛋糕係好食

不過,走嘅時候聞下自己個身,無煙味,爽晒!