2017-07-08 612 瀏覽
呢幾排日日夜夜無間斷工作,加班不停連同朋友的聚會ge次數都少都5隻手指數得晒!今日難得舊同學專登黎搵我食午餐,幾忙都要偷閒1個鐘同佢撐枱腳😆我地去左意粉屋,因為夠方便,又唔洗等位。唔想用腦ge我見到Deluxe Lobster Set 60% off,好像比較抵咁,就order左呢個Deluxe Lobster Set! 而朋友就order左烤大啡菇•松籽仁醬野菌扁意大利麵。Deluxe Lobster Set 都算豐富,餐湯係龍蝦湯,香濃但感覺唔會太多味精,飲完無好口渴ge感覺,而且都算足料,有龍蝦肉同蘑菇,幾好味。主菜係芝士焗龍蝦帶子天使麵。味道👌🏻但尚有進步空間,芝士可以再多少少,d汁唔夠creamy,太乾身,而且d汁唔均勻,如果天使麵可以更均勻甘吸收龍蝦汁,味道應該會更好!抵唔抵食就見人見智啦,食物質素不過不失,但最寶貴ge係同朋友用餐相聚ge時間!