2021-01-19 1100 瀏覽
之前晚市喺呢間餐廳食過一次,由於剛剛開業不久,只收現金,而且價錢偏貴,地方坐得比較窄,之後冇再幫襯。疫情期間,餐廳有做OpenRice外賣自取,午餐價錢變得貼地,所以我決定再試。午餐揀咗鮮茄魚湯酸辣肥牛跟飯,再加$8飲佢嘅是日燉湯,如果唔加錢,午餐可免費跟冷熱豆漿。回家打開外賣盒,濃濃嘅蕃茄湯味已經撲鼻,再配上粉絲同埋肥牛,肥牛份量唔會太少,食完剛剛好飽飽。我打開佢嘅是日燉湯,原來係杞子椰子煲雞湯,淡淡的奶白色,飲落口還是暖暖的,而且椰子香味濃,成就了一個完美嘅午餐。建議食午餐,因為晚餐同午餐價錢爭好遠,而且午餐可以跟嘢飲,價錢較親民,美孚又有一間好食嘅中菜了。