2022-06-27
這間別樹一格的居酒屋,以武士為主題,店內一邊牆身掛上不同武士掛畫,另一邊有手寫字寫上是日日本直送的鮮魚和特色菜色推介。午餐時段有十幾款好抵食嘅丼飯和定食,仲有一款係keto diet set,廚師真係好細心㗎😍特上刺身定食 (HK$198).5款刺身 — 三文魚、北海道帶子、蜜柑真鯛、油甘魚、池魚王,每款都係鮮甜新鮮.蜜柑真鯛和池魚王,高級,少見,這個價錢都食到,好正👍🏻· 茶漬飯 — 熱嘅粒粒日本米配煙魚肉茶漬,好味呀特上壽司定食 (HK$158).5款手握壽司 — 三文魚、北海道帶子、蜜柑真鯛、油甘魚、金木鯛,每款都好鮮甜鮮味👍🏻.拖羅蓉小卷物 — 咬入口拖羅蓉即爆在口裡!.壽司飯是加入咗些紅醋煮的,是特別的,是好味的.鰹魚湯烏冬 — 魚湯鮮味十足,烏冬滑口帶些少煙韌口感五款串燒定食 (HK$178).鮑魚菇、伊比利亞黑豚 、厚切牛舌、大蔥雞、雞胸軟骨和白飯一碗.廚師嘅調味和燒烤功力都很好,令食材有焦香而不會燒烤到太乾身,可以原汁原味的味道,配白飯食正😁每款定食包括埋前菜同味噌湯.前菜 — 好有薯味嘅薯仔沙律配超多脆煙肉,好好味😋.味噌湯 — 朋友話這是一碗好飲嘅淡味味噌湯,我就
特上刺身定食 (HK$198)
.蜜柑真鯛和池魚王,高級,少見,這個價錢都食到,好正👍🏻
· 茶漬飯 — 熱嘅粒粒日本米配煙魚肉茶漬,好味呀
特上壽司定食 (HK$158)
.拖羅蓉小卷物 — 咬入口拖羅蓉即爆在口裡!
.壽司飯是加入咗些紅醋煮的,是特別的,是好味的
.鰹魚湯烏冬 — 魚湯鮮味十足,烏冬滑口帶些少煙韌口感
五款串燒定食 (HK$178)
每款定食包括埋前菜同味噌湯
.前菜 — 好有薯味嘅薯仔沙律配超多脆煙肉,好好味😋
.味噌湯 — 朋友話這是一碗好飲嘅淡味味噌湯,我就覺得最吸引係碗裡2片嗚門卷啦😍