2021-06-07 533 瀏覽
夏日炎炎口淡淡就最啱食啲酸酸辣辣嘅嘢,行開銅鑼灣記得中國一間好出名嘅酸菜魚嘅美國班底開咗一間酸菜魚專門店,一直都好想試吓~佢嘅二人午市套餐$168加一,包一份酸菜魚兩碗飯或者面再加兩罐飲品,比起晚餐三百幾蚊一份酸菜魚抵食好多,如果大家想試吓個口味啱唔啱自己嘅話我都建議大家可以試咗午市先✨坐低點完菜10分鐘到個魚就嚟左喇,上菜嘅時候雖然個魚唔係好熱,但係已經聞到好香嘅酸菜味~酸菜魚梗係飲一飲湯先啦,酸度適中,又唔會死鹹,配飯一流!魚嘅質地略嫌有啲散,同埋唔知係咪因為午市嘅關係佢嘅配料都比較少,得幾條金菇同埋幾舊豆腐😕 不過百幾蚊都要求唔到咁多,整體嚟講都係抵食同埋好食嘅,下次會嚟試埋嗰晚市睇下會唔會有驚喜!
酸菜魚

2021-06-05