2018-02-15 128 瀏覽
今日同同事去食個Lunch, 今日又係年廿八啦又係Valentine啦所以決定黎個食lunch既任性. 我地去左平時比較小食既永珍叫左一個lunch set 再加一個平時lunch 唔會叫既小食拼盤.呢個越式肉碎煎蛋飯係我地次次都必叫, 呢個樣平平凡凡不過個味道真係好好味. 肉碎用左九層塔同辣椒去炒, 香得黎又帶小小辣配白飯真係好唔錯. 配上一隻煎到脆邊的太陽蛋,篤穿蛋汁漏出溝埋食真係好絕配.我們的任性系列就係叫左個大拼盤. 有蝦丸,蟹餅,春卷,豬肉濱海, 扎肉同串燒. 不得不提係個串燒醬汁. 花生沙嗲醬同個D肉夾既程度真係好高, 今日個lunch 大快樂呀!!!
2018-02-14
10 分鐘 (堂食)