2021-09-30 967 瀏覽
工作關係有得早少少放lunch,就會即刻走到坐忘鰂魚涌總店,平時放lunch食真係好多人😥餐廳由日港夫婦主理,主張無味精及食物添加劑嘅健康日式咖喱飯🍛飲食記錄:豬軟骨野菜咖喱飯 豬軟骨經過7小時嘅烹調,燜得好腍好入味🤤啲軟骨變成膠質入口即化感覺好似食咗好多骨膠原落肚咁🥰燜豬軟骨啲汁仲撈飯過咖喱🤤野菜好豐富,有薯仔、蘿蔔、西蘭花、椰菜花、翠玉瓜、西芹,好健康💚 跟餐會送杯凍日本培茶,清清咖喱味,好貼心🧡豬軟骨定食其實就係豬軟骨野菜咖喱飯走咗咖喱汁、將咖喱疏菜換上沙律菜同埋將菜飯換做白飯,但就跟多碗蘿蔔湯餐湯。我覺得啲飯太濕,同埋碗蘿蔔湯好似要煲耐少少,仲飲到水喉水嗰個味(對水嘅味道好sensitive唔好意思)

飲食記錄:

2021-09-29