2025-02-18
今次入咗嚟依間餐廳度食嘢~個餐廳個空間驟眼睇都幾大,我係坐咗近出面門口附近嘅位置,入面轉角仲有枱~坐低冇幾耐,員工就俾咗兩杯熱水我~感覺都幾貼心💖望住喺熱水壺度撳出嚟嘅😂我哋叫咗兩個午餐🥣一個係L3 嘅All day breakfast 同埋L4嘅自家煙薰三文魚 配粗薯條、水煮蛋、酸種麵包、水瓜柳忌廉芝士醬個餐仲額外有頭盤可以揀可以揀湯或者沙律🥗,我哋兩個都揀咗沙律🥗💖(個Menu寫住喺青檸🍋🟩柚子汁雜菜沙律~)個沙律超好味,感覺入面啲柚子係平時用嚟沖嘢飲,一罐罐嗰啲柚子醬~甜甜地食落去又有少少柚子皮嘅苦澀味,食起來又有種淡淡的清香感~我嗌咗杯青蘋果果汁,以為會有啲唔同😂但結果係同普通蘋果汁冇乜分別嘅~另外一個人就嗌咗杯Cappuccino,圖案係常見嘅類型心心💖唯手熟而(感覺如果呢個圖案嘅話,個咖啡師應該技能 buff 點滿咗啦),個拉花都幾靚下,啲泡都打得好靚,表面一啲起泡都冇~✨-L3 All day breakfast又係有柚子醬沙律啦,炒蛋、腸仔、菇、煙肉三文魚、牛角包🥐同埋個英式鬆餅 都幾豐富下尤其是小蕃茄好好食,本身已經煮熟咗~唔知點樣加咗啲糖落去,甜甜地-L4嘅自家煙
✨-L3 All day breakfast
-L4嘅自家煙薰三文魚 配粗薯條、水煮蛋、酸種麵包、水瓜柳忌廉芝士醬
個薯條超好食😋好鬆脆~即使凍咗都仲脆卜卜1唔會淋(叫小食都可以單嗌到個薯條)
個芝士醬係搽麵包度,面頭有煙燻三文魚同埋水煮蛋,個三文魚好好食,呢個可能我食得有啲慢,食到最後個包腍晒(唔知點解)