2024-01-16
老婆今日經Openrice book咗一間日式料理店,係一間開張咗三個月位於K11購物藝術館(Art Mall )1樓嘅雪村 Yukimura😆。我地今晚準時到達,去到門口已經受到店員👩好熱情嘅招待;店舖地方唔算大以卡位為主坐得都好舒服🥰,另外仲有少量吧枱位,可以望到師傅👨🍳表演。壽司11貫 $288鮫鰈魚 - 肉質卻鮮甜爽彈、豐潤嫩滑🥰。深海池魚 - 口感清爽,油脂豐厚😋。真鲷 - 口感彈牙🥰,肉質柔軟,鮮味十足😋。鯖魚 - 口感清爽扎實,魚味十足😋。墨魚 - 入口有一點彈性,但又相當柔軟🤗。甜蝦 - 肉質細綿,味道清甜🥰。海膽 - 味道濃郁甘香,非常鮮甜🥰。赤身 - 魚味🐟香濃有咬口😋。拖羅 - 油脂甘香,入口即溶,完全無根☺️。吞拿魚蓉 - 口感軟綿香滑,魚油香味😍。玉子 - 蛋味香濃🤭。汁燒完原隻筒魷魚 $118原條魷魚🦑表面燒至焦香🔥乾身,醬汁味道香濃,魷魚鬚部份尤其香濃焦脆🥰,魷魚🦑身肉質軟滑彈口,點埋美乃滋一齊食,更加滋味😋。牛肉稻庭烏冬蕎麥麵 $98肥牛片🐂肉味香濃,口感軟嫩,烏冬質感滑溜又柔韌,配有清新脆口的蔥絲及溫室豆苗,掛上熱辣辣🔥的肉味清湯,口感豐富又好味
壽司11貫 $288
鮫鰈魚 - 肉質卻鮮甜爽彈、豐潤嫩滑🥰。
深海池魚 - 口感清爽,油脂豐厚😋。
真鲷 - 口感彈牙🥰,肉質柔軟,鮮味十足😋。
鯖魚 - 口感清爽扎實,魚味十足😋。
墨魚 - 入口有一點彈性,但又相當柔軟🤗。
甜蝦 - 肉質細綿,味道清甜🥰。
海膽 - 味道濃郁甘香,非常鮮甜🥰。
赤身 - 魚味🐟香濃有咬口😋。
拖羅 - 油脂甘香,入口即溶,完全無根☺️。
吞拿魚蓉 - 口感軟綿香滑,魚油香味😍。
玉子 - 蛋味香濃🤭。
汁燒完原隻筒魷魚 $118
牛肉稻庭烏冬蕎麥麵 $98
肥牛片🐂肉味香濃,口感軟嫩,烏冬質感滑溜又柔韌,配有清新脆口的蔥絲及溫室豆苗,掛上熱辣辣🔥的肉味清湯,口感豐富又好味😋。