2024-07-18
估唔到中環半山附近有咁正咁高質嘅cafe。。經過門口嘅時侯發現已經有一堆人係到排緊隊。本身都想試下而間cafe好耐所以平時唔鍾意排隊嘅我都硬著頭皮排落去!我就嗌左個Crispy Gee,黎到嘅時侯令我好驚訝,實物睇個炸雞扒原來咁厚咁大份,差唔多手掌咁大嘅雞扒。下面配一塊sourdough bread 同牛油果,上面就有一個水波蛋,切開佢等d蛋黃汁流落去外脆內軟嘅雞扒,除左視覺之外味蕾上亦都受到10000點衝激!!成件事好夾咬落口亦都超級正,令我一口接著一口我朋友就嗌左個Good Day 3.0,佢就類似出面cafe賣嘅 all day breakfast咁,但而份個感覺就比較澎湃同豐富得多。每樣items嘅調味都做得啱啱好,唔會搶左各自嘅風頭。旁邊仲有半個牛油果同 lemon 俾你自己配埋 salad 一齊食,可以自由配搭。因為食嘅時侯係聖誕節日子附近,所以有而杯比較特別嘅 matcha飲品。杯牛奶入面擺左個用抹茶整嘅聖誕榭造型冰塊,可以keep住杯牛奶凍之餘又唔會溝淡左成杯飲品。配埋佢個杯要自己倒落去嘅手打抹茶落去,成件事儀式感滿滿。飲落口好正,味道啱啱好唔會太甜而且飲到抹茶個種苦苦
配埋佢個杯要自己倒落去嘅手打抹茶落去,成件事儀式感滿滿。
飲落口好正,味道啱啱好唔會太甜而且飲到抹茶個種苦苦地嘅味道,配住炸雞食非常解膩!!