2021-01-09 126 瀏覽
聽朋友講半島中心,有間叫I cafe嘅餐廳,平民價錢,用料認真好比高級餐廳,份量大而且賣相非常吸引!便相約朋友一試探究。去到已是下午兩點還有很多食客,等了一會兒有枱我們便坐下,翻看餐牌很多都很想食,此時店員同我哋講有4個餐已經售罄,好彩我想食嘅黃袍原條鰻魚飯和朋友想吃的煙黑椒牛肉貝果仲有,我哋兩個都要咗番茄雜菜湯,一杯香濃熱朱古力和一杯Cappuccino!我杯咖啡拉花拉得非常漂亮,入口咖啡味香濃加上泡沫打得細滑真係好飲過很多咖啡店。到了主角上臺,我哋真係嘩嘩聲,原條鰻魚又大又長,比個大碗還要長很多,而且鰻魚下仲有蛋包飯,實在太吸引,所以拍照完就急不及待食先,熱辣辣的鰻魚咬落有彈性,加上鰻魚汁很是野味,連包著飯的蛋都整得十分吸睛,以呢個平民價錢食到呢個質素簡直係超值,如果在高級餐廳食,起碼都要過百。另外朋友叫的煙黑椒牛肉貝果,有4片牛肉和兩大片番茄,加上脆脆薯格和沙律份量絕對唔嘢少,他對自己揀的餐讚不絕口,下次一定要早些來,試其他餐,價錢雖平,但餐廳用料絕不馬虎賣相更是吸引👍
黃袍原條鰻魚飯
番茄雜菜湯
Cappuccino
香濃熱朱古力
煙黑椒牛肉bagel
2021-01-08
5 分鐘 (堂食)
黃袍原條鰻魚飯
番茄雜菜湯