2023-01-11 824 瀏覽
藏身喺半島酒店嘅Gaddi's係香港最老牌嘅法國餐廳之一 開業至今已有近70年歷史 由門口到內部都感受到滿滿情懷行入正門後需要搭部古老電梯先上到餐廳極高樓底配水晶吊燈 裝修華麗燈光昏暗增添多份浪漫亦有駐場樂隊為客人伴奏 個歌手把聲好靚令人好舒服麵包款式好多 可以選擇不同口味 配上自家製嘅煙肉牛油好好食好特別❤️自選菜式不時會轉 所以唔一一介紹 食物精緻得黎好新鮮同好有驚喜前菜好出色 好幾款菜式簡直震驚味蕾餐廳知道當日係我地特別日子仲幫我地影左幅相印出黎用張卡仔套住送比我地❤️.今次趁住特別日子去享受一下💕平時好少去fine dining , 全程食左差唔多3個鐘,但唔會感覺食左好耐咁,因為不斷有菜式上,而且有歌聽環境舒服不知不覺時間就過去🤭同埋值得表揚一下食物黎嗰陣會有個蓋蓋住,然後上枱時兩個侍應會同一時間打開,感覺好專業👍🏻而且每個菜式都會介紹材料醬汁等,亦會不時清理枱上面嘅麵包碎 訂座後餐廳亦send email過黎confirm資料👍🏻感覺好重視客人高級嘅享受🥰
藏身喺半島酒店嘅Gaddi's係香港最老牌嘅法國餐廳之一
開業至今已有近70年歷史 由門口到內部都感受到滿滿情懷