2024-11-29 297 瀏覽
小店由三位年輕大廚主理,提供多款Fusion西式料理,最近更加入唔少新菜式,希望帶俾客人新創意。晚上時段由六點開始,未開門已經有人龍,加上店內環境唔大,想食嘅建議要提早預約啦,另外服務態度友善,依家出面好難遇到啦。前菜有香草檸檬牛油冷伴海鮮生菜包,以牛油混合多款新鮮海鮮,蝦大粒爽口、貝殼類鮮甜入味,用生菜包住食都幾夾。主食有美國安格斯西冷,12oz,肉質嫩滑多汁,旁邊仲有烤蔬菜,感覺更加健康。值得一讚係個荷蘭青醬汁,自家調配,點埋更加開胃。另外有自家秘製花雕醉雞天使麵,呢款幾有驚喜,花雕醉雞有成七件,超嫩超入味,麵條軟硬度適中,吸滿湯汁,淡淡酒香氣,唔飲酒嘅都接收到。甜點有小三元抹茶心太軟配玄米茶味雪糕,外層微微脆,會爆漿,抹茶味香濃,冰火交替,滿足呀!飲品有水蜜桃果粒茶同洛神花柚子烏龍茶,有熱有凍而且少甜,值得一試。