2021-11-21 66 瀏覽
又到假期,最啱就係搵啲打卡嘅cafe同朋友傾下計,食下野hea下。太子深水埗呢頭真係開多左好多cafe😌,冇得旅行都有啲地方去下。今日去呢間開左冇耐,比佢日系嘅裝修吸引左🤍☀️Scrambled Egg and Bacon Sourdough 滑蛋煙肉酸種麵包 🍳🥓$68起身食個豐富嘅早餐係可以令人滿足一日😊雞蛋炒得好滑嫩,上面加左黑松露,令味道更濃。酸種麵包口感好煙韌,麥香味重,煙肉亦唔太油,整體OK☀️Veggie All Day Breakfast 素食全日早餐🍳🍞$88上網睇相以為有蕃薯條同牛油果,可能轉左。同樣都係有滑蛋同黑松露,配一件大啡菇,大啡菇面有出左少少水,感覺有啲濕。All day breakfast 黎講唔算太豐富,如果加番牛油果/蕃薯條會比較吸引☀️Tom Yum Chicken Wing 泰式冬蔭雞翼🇹🇭$68有淡淡嘅冬蔭公味,外皮炸到金黃香脆,不過唔辣,加埋泰式辣醬食就蓋過左個味,勝在夠熱夠脆☀️Earl Grey Pound Cake 🍰$45伯爵茶味好濃,配埋Cream食味道更出,甜度適中,口感偏乾身仲有少少脆口。☀️Hot Matcha Latte🍵 $50抹茶

滑蛋煙肉酸種麵包 🍳🥓$68

泰式冬蔭雞翼

☀️Earl Grey Pound Cake 🍰$45

☀️Hot Matcha Latte🍵 $50
抹茶味比奶味濃,拉花都好靚,唔錯

Matcha  Latte

☀️Iced Hojicha Latte ☕️$55
唔會太甜,焙茶味好出,建議攪勻先飲

Hojicha  Latte

雖然裝修係日系,但佢menu都有幾款泰式食物,想食下其他野都係一個唔錯嘅選擇。假日黎都幾多人,想揀位就要早啲黎。環境感覺舒服,係拍拖打卡好地方💕

Matcha  Latte
Hojicha  Latte