2018-11-17 67 瀏覽
呢間餐廳之前路過見到總係大排長龍,今日可能因為已經晏就2點半,所以人流唔算多,餐廳面積比較細,但坐得都算舒適。開頭覺得成間餐廳都彌漫著一股酸臭,覺得好難頂,後尾坐耐啲就習慣咗,只要唔係特登去諗,其實都接受到🤓-我之前已經好想試呢度嘅卜卜蜆鍋🥳個賣相真心非常一般,奶白色嘅湯底盛載住蜆同粉絲。下面有個爐keep住加熱保温,呢一點非常好。味道方面,湯底唔算濃唔算淡,咸咸地,但有蜆既鮮味。味道又唔算相當特別,但唔差既,配上粉絲一齊食都唔錯。不得不提嘅係蜆肉份量多,大大小小加埋有十幾隻,而且飽滿多汁,好新鮮🥰幾有驚喜!-不過唔知有冇人同我一樣,次次食完粉絲都會肚漲,好辛苦🤦🏻‍♀️like Fb會送小食。但係我睇錯咗,我以為係平時個啲涼拌土豆絲,原來係椒鹽薯條🍟呢個味道偏鹹,冇乜特別。下次想試埋呢度嘅煎蛋餃🥰
我之前已經好想試呢度嘅卜卜蜆鍋🥳

like Fb會送小食。