2天前
由於心血來潮想食印度野,搵左間係尖沙咀就就地腳去食個飯 。食印度野原來唔駛下下去重慶大廈🤣原來都有間坐落舒服同感覺企理既印度餐廳👍🏻KHATTE MEETHE ALOO $75先叫左個前菜,佢係焗薯仔黎,撈咗啲洋蔥,紅石榴,辣味花生,仲有d 脆脆添 。食落口真係好開胃,會食到酸酸辣辣既味道,薯仔焗到好軟身仲有咬口,連埋花生同脆脆一齊食絕配 。辣味岩岩好唔會太辣🔥岩晒香港人口味CRISPY VEGETABLE $95睇落好似平時食開既咕嚕肉,食落都真係有少少似,但變左印度版🤣佢係炸左個粉漿包左d 小粟米芯🌽 同西蘭花🥦咬落少少軟糯感,口感特別👍🏻而且都算係健康,都好岩食素人士 。MALAI PANEER TIKKA $115另一樣叫左Cottage cheese, 感覺食落好似豆腐既質地,再配合埋佢個有薄荷醬汁,好清新好fresh,唔會覺得係食緊cheese 。TAKA TAK MUSHROOM & KULCHA ($105 & $49)最後一樣,亦都係全晚最喜愛的一樣🥰比起平時只係一塊餅,呢度既餅仲加左洋蔥係入面,食落口感更加豐富,更加好味添 。另外配埋個咖喱磨菇,勁出色👍🏻咖喱辣度岩
KHATTE MEETHE ALOO $75
先叫左個前菜,佢係焗薯仔黎,撈咗啲洋蔥,紅石榴,辣味花生,仲有d 脆脆添 。食落口真係好開胃,會食到酸酸辣辣既味道,薯仔焗到好軟身仲有咬口,連埋花生同脆脆一齊食絕配 。辣味岩岩好唔會太辣🔥岩晒香港人口味 CRISPY VEGETABLE $95
睇落好似平時食開既咕嚕肉,食落都真係有少少似,但變左印度版🤣佢係炸左個粉漿包左d 小粟米芯🌽 同西蘭花🥦咬落少少軟糯感,口感特別👍🏻而且都算係健康,都好岩食素人士 。 MALAI PANEER TIKKA $115
另一樣叫左Cottage cheese, 感覺食落好似豆腐既質地,再配合埋佢個有薄荷醬汁,好清新好fresh,唔會覺得係食緊cheese 。 TAKA TAK MUSHROOM & KULCHA ($105 & $49)
最後一樣,亦都係全晚最喜愛的一樣🥰比起平時只係一塊餅,呢度既餅仲加左洋蔥係入面,食落口感更加豐富,更加好味添 。另外配埋個咖喱磨菇,勁出色👍🏻咖喱辣度岩岩好,簡直想叫多個白飯黎送飯,可惜已經飽左😌 另外仲叫左2杯飲品 Mango Lassi ($59) 同 Pistachio Milkshake($65)杯芒果加入左香草,飲落味道特別同清新,而另一杯開心果milkshake 就重開心果味,仲有球開心果雪糕添👍🏻 餐廳環境唔錯,而且係位置於尖咀商廈,無重慶大廈果邊咁雜 。眼見都有7成印度人都幫襯,證明佢地食物質素連當地人都欣賞 。想食印度🇮🇳野既可以考慮呢度試下,都係一個唔錯既選擇👍🏻 📍 Kailash Parbat
尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場3樓302室
#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港好去處 #假日好去處 #搵食好去處 #尖沙咀搵食 #尖沙咀美食 #印度菜 #印度