2022-05-26
📍西環 𝚂𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚗❝印度法國fusion菜🤩環境有feel似外國小店😌❞印度嘢就食得多 同法國菜fusion真係第一次見🤣趁restaurant week以set menu價錢黎食都ok既 問我會唔會再訪就未必啦🧐整體有特色但我更prefer傳統中東菜🙈呢度環境好有feel 好似外國小店餐廳😌不過都有多蚊/飛蛾😣(見餐廳都有準備蚊怕水)🍴𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐌𝐞𝐧𝐮 $298✨𝙎𝙢𝙖𝙡𝙡 𝘽𝙞𝙩𝙚𝙨▪️𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘔𝘦𝘴𝘴 (3/5)🥑牛油果蓉 黑鷹嘴豆 番石榴籽 粟米 加yogurt mix埋一齊既野 再搽上脆片食 幾開胃既😌▪️𝘌𝘴𝘤𝘢𝘳𝘨𝘰𝘵 𝘎𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯 (4/5)印度風味既法國田螺🐌用上辣蒜🧄同椰子味醬汁 仲有脆口麵包糠 同平時食到既香草汁法國田螺唔一樣😝可惜每人一隻 份量有d少🙈▪️𝘒𝘢𝘵𝘩𝘮𝘢𝘯𝘥𝘶 𝘔𝘦𝘢𝘵𝘣𝘢𝘭𝘭 𝘔𝘰𝘮𝘰 (4/5)雞肉momo餃子🥟個蕃茄醬酸酸辣辣 幾惹味😋✨𝙈𝙖𝙞𝙣𝙨▪️1/4 𝘎𝘳𝘪𝘭𝘭𝘦𝘥 𝘉𝘶𝘵𝘵𝘦𝘳 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 (4/5)雞肉嫩滑 帶蕃茄香既惹味醬汁 再點flatbread好正❤️不過較普通~▪️𝘚𝘵𝘶𝘧𝘧𝘦𝘥 𝘊𝘢𝘭𝘢𝘮𝘢𝘳
❝印度法國fusion菜🤩環境有feel似外國小店😌❞
🍴𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 𝐌𝐞𝐧𝐮 $298
✨𝙎𝙢𝙖𝙡𝙡 𝘽𝙞𝙩𝙚𝙨
▪️𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘔𝘦𝘴𝘴 (3/5)
▪️𝘌𝘴𝘤𝘢𝘳𝘨𝘰𝘵 𝘎𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯 (4/5)
雞肉momo餃子🥟個蕃茄醬酸酸辣辣 幾惹味😋
✨𝙈𝙖𝙞𝙣𝙨
▪️𝘚𝘵𝘶𝘧𝘧𝘦𝘥 𝘊𝘢𝘭𝘢𝘮𝘢𝘳𝘪 (4/5)
海鮮大雜燴😍個湯汁鮮甜! 有少少泰式辣汁既風味 有蜆 同埋釀左豬肉碎既魷魚筒😍🦑仲有bacon碎🥓
▪️𝘉𝘢𝘬𝘦𝘥 𝘈𝘶𝘣𝘦𝘳𝘨𝘪𝘯𝘦 (3/5)
一大舊烘焗既椰菜花😆底下有塊矮瓜🍆爽口惹味 較普通~唔係幾抵食🤥
✨𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩
▪️𝘚𝘱𝘪𝘤𝘦𝘥 𝘊𝘢𝘳𝘳𝘰𝘵 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦𝘤𝘢𝘬𝘦 (4/5)
好特別🤩口感有一絲絲既紅蘿蔔🥕+ newyork cheesecake既厚身黏度 味道係鹹香cheese+肉桂香🤪成件事有少少衝擊 但我幾中意(肉桂控😚) 配雲呢拿雪糕一齊食會更易入口同好味🥰
꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Pondi
西環福壽里14號地舖
🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_西環
🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_印度菜 #joys_西式