2018-07-29 74 瀏覽
上星期日我與老公去食lunch,可能係新開關係,客人不多,見到餐牌個價錢都算抵食,諗住入去試下。我地點了巨型雜扒及蒜茄汁蝦雞肉丸,加選套餐有餐湯及飲品。餐湯係忌廉湯,味道淡,巨型雜扒都ok,份量大,個蝦都大隻同爽,個雞肉丸就唔覺係雞唔知咩肉,重點係飲品,見到隔離枱一樽樽咁得意係店舖自家製的凍飲(朱古力、奶茶、咖啡),就點了一個凍咖啡及熱咖啡。當我地食到最後差唔多走嘅時候,我親眼見到店舖最入面張枱有位職員在調飲品試味,他用匙羹試味三次,用同一隻羹試完味再搞,然後就將飲品倒進凍飲的樽裡!及後得知那位職員就是店舖經理,結賬時也有向該位經理查證事實,他表示不會給客人喝到他「加料」的飲品。但我相信我親眼見到的事實,誠信同衛生都好緊要,我應該不會再去食!
2018-07-22