2024-12-22
鋿晶館係旺角一間自家製品牌嘅餐廳,真係好有特色!😋呢度嘅點心全部都係現場即點即做,手作點心,真係好有心思!👍呢度嘅師傅背景真係幾西厲,曾經喺日本東京富麗華工作多年,專門為明星服務,真係好有經驗!🌟返香港之後,仲喺多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團做主管,經驗真係好豐富!👨🍳朋友難得係外地返香港,今次我地都叫左唔同野食😋😋脆皮炸乳鴿真係一絕,外皮脆口,內裡嫩滑,咬落去真係好滿足!🐦雪山叉燒包真係好正,外皮鬆軟,內餡甜而不膩,真係一試難忘!🥮招牌鮑汁鳳爪煮得好入味,鮑汁濃郁,食落去真係好滋味!🐔黑椒醬皇金錢肚煮得好軟腍,黑椒醬味道濃郁,真係好惹味!🐄月半彎晶瑩鮮蝦餃,蝦餃皮薄餡靚,蝦肉鮮甜,真係好好味!🦐川芎白芷天麻燉斑骨湯真係好滋補,味道清甜,飲完真係好舒服!🍲大良薑汁雙皮奶滑溜溜,薑汁味道適中,甜而不膩!🍮春風得意腸餡料豐富,食落去真係好滿足!🌯菠蘿雞粒叉燒粒炒飯:呢個炒飯真係好特別,菠蘿甜甜地,雞粒同叉燒粒味道豐富,口感一流!🍍🍚
呢度嘅師傅背景真係幾西厲,曾經喺日本東京富麗華工作多年,專門為明星服務,真係好有經驗!🌟 返香港之後,仲喺多間米芝蓮酒店同大型連鎖 酒樓集團做主管,經驗真係好豐富!👨🍳
朋友難得係外地返香港,今次我地都叫左唔同野食😋😋
脆皮炸乳鴿真係一絕,外皮脆口,內裡嫩滑,咬落去真係好滿足!🐦 雪山叉燒包真係好正,外皮鬆軟,內餡甜而不膩,真係一試難忘! 🥮招牌鮑汁鳳爪煮得好入味,鮑汁濃郁,食落去真係好滋味!🐔
黑椒醬皇金錢肚煮得好軟腍,黑椒醬味道濃郁,真係好惹味! 🐄月半彎晶瑩鮮蝦餃,蝦餃皮薄餡靚,蝦肉鮮甜,真係好好味!🦐 川芎白芷天麻燉斑骨湯真係好滋補,味道清甜,飲完真係好舒服!🍲
大良薑汁雙皮奶滑溜溜,薑汁味道適中,甜而不膩!🍮 春風得意腸餡料豐富, 食落去真係好滿足!🌯菠蘿雞粒叉燒粒炒飯:呢個炒飯真係好特別, 菠蘿甜甜地,雞粒同叉燒粒味道豐富,口感一流!🍍🍚