👁‍🗨Ricco📍尖沙咀厚福街9A號地舖@————————————————Working day lunch 要諗食咩真喺頭都爆,經過見到厚福街開咗新店專賣外賣雖然主打外賣,鋪面裝修一點都唔馬虎,用深孔雀綠配上奢華金色,喺小食街都份外搶眼Menu上有各款炒焗粉麵及小食,見佢小廚房有2-3個師傅炒得興興含含,我就試試佢個鐵板炒➰ 鐵板肥牛炒腸粉 $42好味度:✔️✔️✔️✔️外賣盒一拎上手熱辣辣,沒有用一般嘅發泡膠盒,用似乎喺環保飯盒,一打開一股熱氣升上嚟,飯盒內裡面都佈滿水蒸氣,由我拎外賣回到公司需時10分鐘,證明炒得非常熱! 腸粉份量十足,條條腸粉炒得令笠笠又夠啡黃,夠粗碌唔會碎濕濕,曬上芝麻同香草,賣相都令人流晒口水🤤鐵板炒果然夠鑊氣,但食落比較油膩,驟眼睇只見到椰菜、芽菜、紅蘿蔔絲,原來肥牛喺晒底度,肥牛大大塊份量都多,食落唔乾(因為夠油😂)💬 外邊都難食到夠鑊氣炒腸粉,抱住一試嘅心態,依間外賣店表現比我想像有質素,雖然lunch $42單點又無包飲品的確少貴,份量女士食就夠晒飽,男士應該勉勉強強,但味道不錯都值得一試👍🏻••#laisik_tsimshatsui#laisik_loca
👁‍🗨Ricco

#laisik_tsimshatsui
#laisik_local
#laisik_lunch
#laisik_takeaway

#foodie #foodblogger #foodstragram #foodieofinstagram #instafoodporn #foodporn #foodshare #foodofinstagram #foodlover #foodiehk #hkfoodie #hongkongfoodie #hkigfood #hkeats #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodblog #hkfood #hkfoodblogger #香港美食

#外賣 #港式 #炒腸粉

2021-04-16
15 分鐘 (外賣自取)