其實我又真係好鍾意食雞蛋仔既!之前見「摩豆」都有分店,仲有時有人龍添,但依家好似得番旺中呢一間,「摩豆」「modos」位於2樓,見佢 主打超過十款雞蛋仔口味,好似坊間少有嘅斑蘭味、積及橙朱古力味、肉鬆蝦乾味,以及羅宋湯口味雞蛋 ...之前嚐過流心蜂蜜雞蛋仔,味道挺不錯。今趟就試試積及橙朱古力味同土鳳梨酥雞蛋仔。即叫即製,雞蛋仔等上一些時間,店員由倒蛋漿、烘烤、冷卻,香濃的味道直撲鼻,確是令人垂涎不已,急不及待啊。🔹新鮮出爐的雞蛋仔,感受到那份熱度和重量,雖不致是燙手,但於漸涼的天氣下起了暖手作用。加入積及橙朱古力,令外表顏色呈深橙色,未食都已聞到積及橙的濃郁香。把漲卜卜的雞蛋仔反過來一看,原來背面是烘得金黃焦香溶合了朱古力,非常吸引。🔹土鳳梨酥雞蛋仔較清淡自然,唔似落香精,食到有蛋香。質感方面賣相挺身,中心填滿餡料,很紮實綿密,像小蛋糕的口感不會太膩!邊位位置是脆脆的,但略嫌外層較快變腍!比起媽呼雞蛋仔我覺得媽咪好吃一點喔。但都算不錯啦。
其實我又真係好鍾意食雞蛋仔既!

之前嚐過流心蜂蜜雞蛋仔,味道挺不錯。

橙朱古力味雞蛋仔

外賣自取