2020-10-11
今日新界自駕一日遊 去咗好多香港嘅郊區玩樂 玩咗一日超級肚餓 夜晚決定去新田購物城醫肚 貪呢到泊車方便 憑食肆嘅單據 即可享有免費泊車醉辣鮮係一間食海鮮粥底火鍋嘅專門店 餐廳提供多種套餐選擇 價錢由$118至$368不等 視乎套餐內所提供的海鮮, 今日我同朋友揀咗有八款海鮮料嘅超值海鮮餐$198蒸海鮮之前職員先為我們準備粥底的材料 有粟米/有芋頭/有排骨 相信最後個粥底一定會好鮮甜海鮮拼盤 有大元貝/鮑魚/本地生蠔/蟶子/海中蝦/沙白/花甲/蜆 相當豐盛 全部海鮮還是活活的 超級新鮮 海蝦還在跳 鮑魚還在轉動整體全部海鮮清洗得非常乾淨 蟶子啖啖肉 一粒沙都食唔到 鮑魚擦到白雪雪 扇貝已經去除多餘內臟各式各樣嘅貝類 海水味十足 隻隻飽滿肥美 原汁原味 新鮮嘅海鮮實在鮮味無窮套餐還包括了老火靚湯 落足料 味道很濃很鮮 沒有丁點味精 飲完個喉嚨勁舒服 又唔口渴餐廳內設有三個大魚缸 部分海鮮即捕即劏 自助活捉 生猛程度爆錶時令蔬菜是自助形式 無限量添加 有粟米/蕃薯/翠玉瓜/生菜/金菇/各式各樣的菌類, 建議可與海鮮一同蒸 可節省時間吃過海鮮後 便是我最期待嘅粥底了 粥底非常嫩滑 不需要任何調
吃過海鮮後 便是我最期待嘅粥底了 粥底非常嫩滑 不需要任何調味 已經好鮮甜 全部海鮮嘅精華都落在粥底之中 加點蔥花更美味
最後仲有腐竹薏米糖水送👍