2023-12-28 20 瀏覽
📍土瓜灣 Gyutan Toku話說今日又嚟到土瓜灣覓食,見到呢一間牛舌專門店八點幾嘅時候都滿晒咗,仲要有人喺出邊等緊位,可見其受歡迎程度,咁我梗係唔執輸,一於試吓佢。極上牛舌定食 $178:呢個極上牛舌定食真係值得一試!牛舌質感鮮嫩,每一口都好多汁,令人回味無窮。配上定食套餐嘅其他小菜,好豐富又滿足。佢嘅茶碗蒸蒸得好滑,而且仲有菇等配菜,口感十足。紅酒汁煮牛舌定食 $118:呢個紅酒汁煮牛舌定食算係平價又美味嘅選擇。牛舌經過紅酒煮煮,入口鮮嫩多汁,帶有微微嘅紅酒香氣,好開胃。再加上配套嘅飯同其他小菜,食完整個定食,真係飽足又滿足!炸雞軟骨 $58:呢個炸雞軟骨真係啱啱啱口!外脆內嫩,每一塊都好鮮美。炸得恰到好處,唔會太油膩,好適合當做開胃小食或者配啤酒。份量夠多,同朋友一齊分享最好!清酒煮硯 $78:呢個清酒煮硯係一道好特別嘅菜式。硯係一種軟骨,煮得入味又滑嫩,加埋清酒嘅香氣,味道更加豐富。而且蜆肉大大粒有冇沙,非常之新鮮。🩵
📍土瓜灣 Gyutan Toku

極上牛舌定食 $178: