2018-02-26 242 瀏覽
新春假期要去理行反同女皇嘅約定,今次就係講左好耐嘅釣蝦啦,至前講左好多次,他反學時期好中意去釣蝦場釣蝦,可惜後期已經結業,所以無機會帶我去。但原來最近又有新張嘅室內釣蝦場出現,位於觀塘嘅宅蝦池。位於工業大廈內,興業街中段,唔會難揾,地方也算大大至上分為倆邊一面係有梳化電視,應該有埋唱k環節,仲有張中形滑碟枱。而另一面就係一個大大個嘅蝦池,都可以坐20幾人,(如果坐滿)呢度係計人頭收費,計時間,而你所釣到嘅蝦,仲會煮埋比你食,鹽燒,冬陰湯……飲品另計付款後職員會幫你準備釣竿,再用類似櫻花蝦用餌就算好似我呢種新手,職員都細心講解,點樣放餌,點眯有無蝦食,同點樣將他上釣其實我都有試過倆次差啲上釣,但始終技術唔夠比他走甩釣完至後職員就會拎黎呢度炮製佳餚四人同行嘅收獲,可惜我全無供獻但話說回來啲蝦肉真係好新鮮,而且仲有好香嘅蝦膏,簡單嘅場地,好適合party,的確係一次難忘嘅週末回憶。
新春假期要去理行反同女皇嘅約定,今次就係講左好耐嘅釣蝦啦

位於工業大廈內,興業街中段,唔會難揾,地方也算大

付款後職員會幫你準備釣竿,

再用類似櫻花蝦用餌

其實我都有試過倆次差啲上釣,但始終技術唔夠比他走甩

釣完至後職員就會拎黎呢度炮製佳餚

四人同行嘅收獲,可惜我全無供獻