2024-09-02
平時好少嚟西環,咁啱嚟開呢區又想食日本嘢,住喺西環嘅朋友大推呢間居酒屋,緊係要趁機會試下!🛎 $108 Happy Hour 串燒5選3(送啤酒)我哋就揀咗雞軟骨、雞中翼同埋汁燒牛舌尖!雞軟骨好香脆,而且數量都唔少😋雞中翼好大隻啖啖肉,食到好香嘅鹽燒味,又唔會太鹹,超級惹味🥹牛舌尖好厚好腍,完全冇膻味,食落去感覺好柔軟😆雖然係Happy hour優惠,但係就感受到餐廳完全唔吝嗇,品質keep住好高!啤酒係送嘅都大大杯,食完幾串串燒再飲翻啖啤酒,真係爽到爆!!!🛎 $38 燒雞髀菇平時不論係喺居酒屋定係自己食燒肉嗰陣,燒親啲雞髀菇都一定又乾又燶,點知喺度食完呢碟燒雞髀菇,真係推翻晒我對佢嘅印象,原來燒雞髀菇可以咁多汁咁惹味,餐廳仲喺上面加咗啲木魚絲,味道口感都好新鮮好特別,真係大推🥹🥹🥹🛎 $98 西京燒豬頸肉平時食西京燒銀鱈魚就食得多,一見到有得嗌西京燒豬頸肉就緊係要即刻嗌嚟試下啦!點一點蛋黃醬,一擺落口即刻覺得西京漬同豬頸肉本身嘅味道超級夾,而且豬頸肉經過西京潰醃過後再直接燒,簡直係提升埋燒豬頸肉香味,同平時出面食到嘅燒豬頸肉完全係另一個層次,而且出面好少有呢個配搭!🛎 $58 汁燒
🛎 $108 Happy Hour 串燒5選3(送啤酒)
我哋就揀咗雞軟骨、雞中翼同埋汁燒牛舌尖!
🛎 $38 燒雞髀菇
🛎 $98 西京燒豬頸肉
🛎 $58 汁燒帆立貝
帆立貝大大隻,而且好新鮮,一啲冇冰鮮嘅味道,加上餐廳獨家調製嘅醬汁。。。食過呢度嘅燒帆立貝真係返唔到轉頭😍😍😍
🛎 $18 炙燒三文魚壽司
炙燒三文魚真係超抵食,平時食壽司都好鍾意食炙燒系列!炙燒即係一種用火稍為烤熟食材表面的調理方法,令到食材嘅味道同口感都更加豐富~今次食咗呢個炙燒三文魚,將三文魚嘅脂香完完全全咁帶咗出嚟,入口即溶,滿滿的幸福感油然而生😁