2024-01-23
記得好耐之前都有食過天天海南雞嘅其他分店,今次去到俾人一種全新嘅感覺,唔肯定係咪因為餐牌,好似已經更新過,可以試吓啲新嘅嘢!…前菜方面,我哋叫咗個南洋酱汁醃花蛤,食落去非常之開胃,係根本停唔到,但係都幾辣嘅!食唔到辣嘅朋友就唔建議點~…因為叫咗個辣嘅花甲,所以就點咗海南水果沙律,每樣水果都非常之新鮮!食落去清甜爽口,可以中和返,而且主要係水果多,所以係鍾意食水果嘅朋友就可以試吓!…平時食海南雞就食得多,今次特登試吓佢嘅天天燒雞,上菜嘅時候已經聞到非常之香,而且個皮係燒到卜卜脆,但係入邊嘅雞肉係非常之嫩,而且多汁一啲都唔嚡!…因為我同朋友都唔想食飯,所以就叫咗佢嘅桂花糕,食落去唔會好甜,淡淡地,有啲似白糖糕嘅口感。另外,配咗斑斕醬,甜甜地。店員非常之細心,因為我哋兩個人食唔晒,打包嘅時候用分裝盒裝咗啲斑斕醬俾我哋返屋企點嚟食。…甜品方面,一定要試吓美綠豆腐花!美綠粉喺鋪喺面,下面係豆腐花,質感會比較稀,但係食落去就會非常之嫩滑同重豆味!