2023-10-07
🎈 建議場合:#暢談食飯 #家庭聚會 👤 建議人數:6人(最多可容納12人檯)💸 人均消費:>$800【6個人食咗啲咩?】- 京蔥豉油皇龍蝦炒腸粉- 魚香茄子煲- 粟米龍躉球- 蝦醬吊桶炒通菜- 蜜棧花竹蝦⭐⭐⭐⭐⭐「原汁原味嘅水上人料理」海鮮全部都好新鮮!老闆輝哥亦好好人,好同得客人傾計~最鍾意係個京蔥豉油皇龍蝦炒腸粉,龍蝦嘅鮮味同爆香左嘅豉油京蔥味完完全全俾啲腸粉吸收曬,超級惹味,食唔停口😋 龍蝦爽口彈牙唔會老,煮到岩岩好!魚香茄子唔會太油,茄子以唔會成舊油淋淋,有咬口。成個煲好有鹹魚嘅鹹鮮味,加埋啲肉碎餸飯一流粟米龍躉球中規中矩,好食不過唔太特別,魚同粟米羹分開另上,保持炸魚塊嘅脆度,炸衣唔厚又脆身~蝦醬吊桶炒通菜裏面嘅吊桶仔同蝦醬交響曲簡直無得頂!鹹鮮味十足,超級惹味,令我尼個唔鍾意食材嘅人都食左兩碗,不過就咁食會有啲太鹹,建議配飯食岩岩好蜜棧花竹蝦甜甜地,非常開胃,食得出啲蝦好新鮮,肉質彈牙唔會梅。總結黎講,雖然幾貴,但我覺得比起西貢啲海鮮好食之餘,又唔洗去到咁遠,適合大時大節過粒品嚐美食!📍 金東大蜑家私房菜筲箕灣東大街59-99號東威大廈地下5號舖 (港鐵筲箕灣站
👤 建議人數:6人(最多可容納12人檯)
💸 人均消費:>$800
【6個人食咗啲咩?】
- 京蔥豉油皇龍蝦炒腸粉
- 魚香茄子煲
- 粟米龍躉球
- 蝦醬吊桶炒通菜
- 蜜棧花竹蝦
⭐⭐⭐⭐⭐「原汁原味嘅水上人料理」
海鮮全部都好新鮮!老闆輝哥亦好好人,好同得客人傾計~
📍 金東大蜑家私房菜
筲箕灣東大街59-99號東威大廈地下5號舖 (港鐵筲箕灣站B2出口 約1分鐘路程)