2022-09-15
今日嚟到旺角山東街呢間 花椒子🌶 一向喜歡食辣嘅我哋 成日行過雅蘭中心都會見到佢 今次終於可以試吓🤩入咗門口就要行一條時光隧道先去到地庫 入到去店內嘅裝飾真係去左太空咁😂 坐低睇咗Menu好快就點好嘢食啦🤗 先來兩杯飲品 草莓沙冰 $34因為怕好甜叫咗少甜 沙冰真係好適合食辣嘢😆洛神酸梅冰 $32呢杯都叫咗少甜 酸酸甜甜咁好開胃😇 飄香酸菜鱸魚片(細) $138細size已經有咁多魚片 仲要全部啖啖肉勁大嚿😍 鱸魚片勁滑 入面仲有粉絲萵筍蘿蔔片 湯底唔會好油 酸菜都有好多又夠酸 辣就唔會好辣 好味呀😋 湖南辣椒炒雞 $198 +$68 追加西班牙黑毛豬一份 呢個店員拎上嚟真係嘩左一聲 見到咁多辣椒有啲驚😂 好似青椒炒辣雞嗰啲干鍋咁 勁香😍 雞肉好多好滑好入味 加上佢係全程開住個爐燒住 啲椒係越食越有味 又唔會話超辣 啲椒煮淋左入左味都幾好食😋 追加咗黑毛豬 薄薄地一片放起鍋底燒 好快熟又入味 讚呀👍🏻 太空彩虹木桶冰 $88呢個真係打卡必點🤣 有四支雪條同埋兩個雪糕球 係mega脆皮雪條 牛奶同埋紅豆雪條 雪糕球就係雲呢拿味同埋芒果味 個冰下面仲有好多涼粉 配埋紅豆一齊食 食完辣嘢食返
坐低睇咗Menu好快就點好嘢食啦🤗
湖南辣椒炒雞 $198
+$68 追加西班牙黑毛豬一份
追加咗黑毛豬 薄薄地一片放起鍋底燒 好快熟又入味 讚呀👍🏻
太空彩虹木桶冰 $88
呢個真係打卡必點🤣 有四支雪條同埋兩個雪糕球 係mega脆皮雪條 牛奶同埋紅豆雪條 雪糕球就係雲呢拿味同埋芒果味 個冰下面仲有好多涼粉 配埋紅豆一齊食 食完辣嘢食返冰凍嘅嘢真係好正😆
食飽飽仲有嘢玩😆 堂食消費滿$300就可以參加呢個太空尋寶 係個扭蛋嚟 大獎係有花椒魚頭鍋呀😇 我今次抽到十獎哈哈 係竹蔗茅根水一杯 都好都好🤣
總括嚟講 呢間花椒子真係幾出色 食物好味 服務態度好 店入面嘅裝修好有特色 食完仲有嘢玩 鍾意食辣嘅朋友一定要來打卡😬 下次要試吓佢個花椒魚頭鍋先🤩