餐廳: 彩福皇宴 (安達中心)
資訊:

前排我知彩福皇宴做緊加拿大龍蝦每斤$78,但我唔知算唔算抵,不過我係好鍾意食龍蝦,所老婆幫我BOOK左尖東D間知佢係岩岩新開,我地去到尖東D間宴會廳比較大,座位又寬闊,而且樓面有位同事招呼得好好,好有禮貌,換碟加水,幫我哋po埋餐巾。我哋見枱枱都有叫龍蝦,仲好大碟添,之後我同老婆叫左兩隻。【上湯開邊焗龍蝦】沒有加伊麵底:今晚主角出場,初頭遠處見到有碟龍蝦咁大碟唔知邊個叫,我地仲《嘩嘩聲》好大碟同好多呀,點知原來係我地果兩隻,一上到來又排食喇,啖啖肉的那種龍蝦,用上湯焗後鮮甜味十足之餘又爽口彈牙,我地都吃得津津有味,最後龍蝦兩隻加埋都$160左右,超低。【櫻花蝦蒜子濃湯泡莧菜】:而櫻花蝦有預先爆香散在嫩口莧菜上, 湯底亦很鮮甜,我地最喜歡。【鮮蝦荷葉飯】:材料豐盛,有燒鴨,鮮蝦,蝦肉爽口彈牙,雞肉,飯粒充滿荷葉香味,而且份量十足。短時間之內再約朋友再食餐勁既。

上湯開邊焗龍蝦

短時間之內再約朋友再食餐勁既。

上湯開邊焗龍蝦