2018-01-22
深夜時間尖沙咀收工又想食壽司。。真係一個難題。。 haha! 但係OpenRice 就幫我解決左呢個問題!俾我搵到山林壽司!舖頭細細,一張4人枱,三張2人枱,裝修是簡潔的日式風格。 Menu用環保模式,寫左膠片上就ok!First Round sushi~ (由上至下、由左至右) 希靈魚-普通la、三文魚腩- 不夠肥美、劍魚腩- 新鮮好味、鰻魚- ok的、炙燒三文魚- 好甘香呀!叫左支細的大吟釀~ 入口甘醇軟殼蟹手卷~ 如果再脆d就好la!雞泡魚乾~ 是較厚魚肉,很有口感!特大牡丹蝦壽司~ 好新鮮,蝦肉爽口,蝦頭很多膏!吉列蝦卷~ 蝦炸得好鬆脆, 好好味!心情好自然食得多~ order second round 時師傅問係咪真係叫埋個丼😂 話我地好犀利!吞拿魚壽司~ 好鮮味!炙燒芝士蟹棒壽司~ 珍寶蟹棒加上芝士炙燒後散發濃濃香味,正!鵝肝壽司~ 燒得啱啱好!鵝肝係口中溶化的感覺實在太美好!中華沙律~ 不過不失。炙燒三文魚帆立貝丼~ 三文魚同帆立貝各4片,伴有蟹籽及蛋碎蟹柳碎,飯是微熱的,份量比例啱啱好!順帶一提,呢度d wasabi 好好味😁師傅的服務也不錯,有空時會主動加水,也會推
叫左支細的大吟釀~ 入口甘醇
軟殼蟹手卷~ 如果再脆d就好la!
雞泡魚乾~ 是較厚魚肉,很有口感!
特大牡丹蝦壽司~ 好新鮮,蝦肉爽口,蝦頭很多膏!
吉列蝦卷~ 蝦炸得好鬆脆, 好好味!
吞拿魚壽司~ 好鮮味!
鵝肝壽司~ 燒得啱啱好!鵝肝係口中溶化的感覺實在太美好!
中華沙律~ 不過不失。
順帶一提,呢度d wasabi 好好味😁
師傅的服務也不錯,有空時會主動加水,也會推介餐牌沒有的時令食品。 值得支持的小店!