2019-03-17 101 瀏覽
話說早幾個星期試了他們的滷水雞肶飯,話左要返黎試佢地既主打牛肉麵。今日又過開黎呢頭,當然要兌現承諾啦。黎到時大約3點左右,店內都坐滿人咁濟,還好今日自己一個人,都有單邊位可以攝下。小店午市有提供牛肉麵套餐,60幾蚊有麵有雞翼仲有包檸檬花茶,都夠哂實惠啦。本來有d担心唔夠飽,就問小店個麵有冇得加底。小店話暫時沒有這個選項,仲介紹返佢地既自家制麵,用既係中筋麵粉,比一般既麵飽肚d,叫我先叫個套餐食左先,唔夠先再點。果然,佢地既麵比一般食到既麵條有咬口,食完堅覺飽肚。而且佢地湯底都好值得推介,有油香得黎唔油膩,濃味很黎唔覺得咸。牛展好香口,彷彿食落有一種花生醬既味道,又再一次比到驚喜我。