#牛角包 #迷戀卡士撻 🥐 #紅粉戀人 💗 #香濃起士 🧀 #雪花檸檬 🍋 #可可牛奶熊 🥛 #覆盆子奶酪 🍒身為麵包控既🐷小編,最鐘意既西式麵包係牛角包~🥐所以八月堂喺‪香港開店‬,仲要有間分店喺 #屯門市廣場 開,而且仲做緊優惠,買5️⃣送1️⃣,點可以唔試呢~~~😍🐷小編買左六款唔同既味道,3款有內餡,另外3款就冇既,不過就會有唔同toppings~🐷小編喱個組合就盛惠$99,除返開每個$16.5,都算OK呀! 😋👍🏻.🐷小編第一個食既係 #覆盆子奶酪🍒我想講個牛角包真係好好味,入面有好多層,口感超豐富,而且又唔油,真係好好味!!!💯不過覆盆子奶酪既部分就比較酸,明明🐷小編都係好食得同埋都鐘意酸味既人,但個cream食落真係酸得制😵,意思係如果佢係夾落喱個牛角包度一齊食的話,建議加返多少少甜度會令人更容易接受同好味d!!!😚.而🐷小編印象最深刻既係 #雪花檸檬🍋其實睇外形你未必會覺得佢好味,因為我初初望落去只係覺得佢係有一層糖搽左喺個牛角包既表面,仲係好似凝結左而有一定既厚度…但因為🐷小編幾鐘意檸檬味既製品,所以就試下嚕~🙊不過咬落去個下,有種脆既口感,然後配埋牛角包一齊食,係唔會覺得過
#牛角包 #迷戀卡士撻 🥐 #紅粉戀人 💗 #香濃起士 🧀
#雪花檸檬 🍋 #可可牛奶熊 🥛 #覆盆子奶酪 🍒
🐷小編第一個食既係 #覆盆子奶酪🍒
而🐷小編印象最深刻既係 #雪花檸檬🍋
其實睇外形你未必會覺得佢好味,因為我初初望落去只係覺得佢係有一層糖搽左喺個牛角包既表面,仲係好似凝結左而有一定既厚度…但因為🐷小編幾鐘意檸檬味既製品,所以就試下嚕~🙊不過咬落去個下,有種脆既口感,然後配埋牛角包一齊食,係唔會覺得過甜,同埋陣檸檬味🐷小編個人都覺得幾清新呀,所以都幾鐘意。大家都可以試下啊~☺️
🏆 「豬」味指數:8/10
📌 溫馨提示:真係要聽店員話,有餡既而又唔食住既,記得喺一個半至兩個鐘頭內擺落雪櫃嚕!!☝🏻
同埋一定要小心擺放,唔好似小編咁搞到最後要食扁塔塔既牛角包 😢
📍#八月堂 (屯門)
地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓Kiosk 15