又一pirata旗下嘅餐廳 試過佢好多其他嘅都好高質素 所以呢個都好想試下同幾有期望😆佢同以往我食過佢地group其他走西式路線嘅有啲唔同 佢係有啲日式fushion感覺 餐點嘅配搭都好特別!!-▫️2-course ($148/person)▫️🐟Salmon Tataki🥙Super Tofu Bowl-整體味道嚟講我覺得係好濃味下 每一樣嘢食落都好惹味嘅感覺😍starter嘅salmon tataki我超級喜歡 火炙過之餘 又保留到魚生嘅感覺 做到入口即溶 搭配嘅甜醬油食勁好食🤤而且魚油香好重 齒頰留香🤤🤤Main我揀左super tofu🌱雖然係vegen選擇 但係味道一樣好濃味🤭🤭完全冇素食感覺🤭配料極多 有黃瓜 青瓜 豆苗 辣椒 炸魚皮等等🤓重點係佢啲豆腐超級無敵好食!!係先炸過再烹調嘅 食落極度惹味 面頭嘅辣椒醬調味更加係畫龍點睛🤤 一粒接一粒完全停唔到😂好彩佢嘅飯量係比較少 如果唔係食曬成碗應該會飽到上心口🤭
▫️2-course ($148/person)▫️
🐟Salmon Tataki