朋友生日飯局, 話黎呢間餐廳食, 個地點有d難搵, 因為無諗過係嚮間工廠大廈入面, 好在入到去都乾淨企理。set dinner 淨係需要揀主菜, 我食牛, 朋友食 rissotto先上餐飽, 一般啦呢個係頭盤檸檬泡沫+香檳啫哩生蠔, 呢個確係唔錯, 好似一啖飲緊香檳再食生蠔咁, 造型又靚! 未試過咁樣食生蠔, 有d驚喜~因為其中一個frd 唔食蠔, 轉左另一個頭盤, 都好靚, 不過我無試黑松露椰菜花湯, 一上菜就聞到好香truffle味, 因為有好大 pat 醬....(即刻覺得抵左, 哈哈) 非常好飲, 飲完個口仲充滿住黑松露既味主菜, 塊牛扒都有我手掌咁大, 又厚, 飽到我呢 -_-  不過好好味, 好 juicy 又 tender, 牛味濃, 係靚扒! 預設係5成熟, 要熟d 就要 request, 但熟得滯就柴口喇~ 另一主菜帶子黑松露 rissotto, 朋友就話帶子好鮮甜, 我食左一啖飯, 都好味, 軟硬度適中, 不過又係黑松露囉, 無計啦鬼叫佢唔食牛咩...... 個人認為牛好食/抵食d甜品, 用塊石板上, 幾得意, 同埋老闆應該好中意花呱, 頭盤, 湯同主菜都有用花做裝
先上餐飽, 一般啦
甜品, 用塊石板上, 幾得意, 同埋老闆應該好中意花呱, 頭盤, 湯同主菜都有用花做裝飾, 原來食得既, 又幾特別咁~

另外就係服務幾好, 侍應都幾有禮貌。呢個價錢食到呢個質素既食物, 算唔錯。一班 frd 食飯吹水坐耐d 既話都幾岩。

2013-08-07
慶祝紀念