2015-04-06 682 瀏覽
都知呢間嘢多人食, 而且多數都係8人枱, 預咗要搭枱, 今次六點半去到, 希望坐到門口或者最果的細枱, 但可惜都係滿坐, 要同人搭枱, 一場嚟到, 搭枱又未至於好似譚仔搭到咁密, 都可以接受, 於是坐低諗食乜~2個人都唔叫得多嘢, 都係叫2個餸1個粥, 點知呢晚咁早就乜粥都賣哂, 咁唯有叫白飯囉~  枝竹班腩煲我估計所有"魚"都係用果款, 即我地平時叫"鰻魚"果款齋, 佢個煲細細煲, 都叫做熱辣辣, 而且個芡唔會太杰, 除咗枝竹同班腩, 仲有菜心墊底, 咁咪唔會粘底~  酥炸生蠔 估唔到係咁好食, 仲好食過D真嘢, 一來個炸漿又夠熱又夠脆, 中間那隻"蠔"個質地好得意, 冇乜纖維, 又唔係爽口果種, 好難形容, 但好好食, 連同枱果個婆婆都問佢D女我地食緊乜, 睇落佢都好想食~呢度實在太多款式選擇, 仲有好多機會再嚟試~

枝竹班腩煲
枝竹班腩煲

炸生蠔
酥炸生蠔

呢度實在太多款式選擇, 仲有好多機會再嚟試~
2014-10-01
酥炸生蠔