2016-01-31 525 瀏覽
朋友仔話要食泰國野,又唔想去返之前嗰間,咪叫佢來呢間囉。我食開的星期五晚7點半到,都唔係好多人,唔怪得我book位的時候,佢都一副唔使book的態度。坐低就急不及待叫野一早做定功課的我,唔使睇就叫得。不嬲來開都無叫咖哩的,但主腳想食,就點個咖哩大蜆。個姐姐笑咪咪咁同我地落單,超友善生蝦先上,每次來都必點。有8隻,啱啱好每人兩隻。好大隻,又爽又鮮鐵板蠔仔蛋都好但可惜有殼蛋下面放左好多芽菜,咁就唔會咁油喇!咖哩,無咖哩味。其實我係鍾意食泰式咖哩的,因為加左蛋,但佢完全無咖哩味,就真係差左啲。不過啲蜆好大隻炒椰菜苗,咸左少少。三味魚,其實係燒魚加左啲酸甜汁上去不過都係就咁燒魚好杲啲。不過我下次想試明爐烏頭串燒不過不失,有雞翼,雞肉,牛同豬。今晚無叫飯或炒野,其實呢間的都唔錯,下次要食返先得。嗰個姐姐真係無得頂,應該獲選為香港最佳侍應丫呢間野價錢都好公道,幾抵食,所以一直係我至愛

坐低就急不及待叫野

個姐姐笑咪咪咁同我地落單,超友善

鐵板蠔仔蛋都好
但可惜有殼
蛋下面放左好多芽菜,咁就唔會咁油喇!

咖哩,無咖哩味。

炒椰菜苗,咸左少少。

三味魚,其實係燒魚加左啲酸甜汁上去
不過都係就咁燒魚好杲啲。不過我下次想試明爐烏頭

串燒不過不失,有雞翼,雞肉,牛同豬。

今晚無叫飯或炒野,其實呢間的都唔錯,下次要食返先得。

嗰個姐姐真係無得頂,應該獲選為香港最佳侍應

呢間野價錢都好公道,幾抵食,所以一直係我至愛
生蝦
咖哩大蜆