2024-12-13 3290 瀏覽
阿妹最鍾意周圍搵食,新開啟德嘅雙子薈 就成為咗佢最新嘅焦點。我哋去到差唔多兩點見到門口,明明有好多人等因為但係我哋就即刻入到去「冇book位㗎喎」 後尾先發現原來佢哋係等緊下午茶啊。 好彩我哋都唔執輸問返去攞張下午茶點心紙。平時我都好少join佢哋,因為主要係婆婆想見吓啲孫姐 同埋有一日姨甥同我講:你唔join我哋遲啲冇機會㗎啦😢 諗深一層都係嘅 遲啲佢哋越嚟越大都唔會跟你啦。同埋之前都會同我阿媽兩個人去飲茶,諗住放假同佢去食吓嘢,但係兩個人真係食唔到啲乜,好似夾硬強迫對方食自己想食嘅嘢 多啲人就可以嗌多啲嘢食啦呢間茶樓原來之前我都睇過尖沙咀嗰間,亦都有諗過去試吓 咁就啱晒啦點心都唔錯,又有好精緻嘅熊貓🐼造型奶皇包,啱啱貼合而家咁熱嘅主題。,吸引佢哋去嘅原因就係嗰籠點心拼盤入面有蝦餃、燒賣、馬拉糕、奶皇包、潮州粉果。一個大籠裏面有好多個細籠仔,每個細籠仔有一粒點心。最鍾意mini嘅嘢。另外我哋仲嗌咗春卷、牛肉腸粉、蘿蔔糕、煎蓮藕餅等等。我最鍾意反而係佢個類似潮州粉果嘅物體,應該係用咗紅菜頭汁整嘅皮染成紅色 好似即刻健康咗

另外我哋仲嗌咗春卷、牛肉腸粉、蘿蔔糕、煎蓮藕餅等等。