2022-10-01 20 瀏覽
好耐無嚟龍鳳號啦🤗早排同朋友講起 有啲掛住 所以就約埋一齊嚟食 質素都係冇變 同以前一樣咁好食🥢難怪一直咁受歡迎我鍾意呢度啲嘢食 全部可以單點 價錢又唔貴 可以叫多幾款嚟食😛坐低就用QR code落單喇▪️古早味魯肉飯▫️惹味肉燥湯板條呢度嘅飯麵望落細細碗 食落就發現都幾有份量🍚招牌魯肉飯用咗五花肉同肉粒 好足料 啖啖肉有口感 調味亦啱啱好 濃郁但唔會太鹹 啲汁足夠拌勻成碗飯🐷而湯板條係我至鐘意嘅闊身嘅麵條 拌有肉燥同香蔥+蒜泥 食落夠晒香▪️黃金香酥排骨好大塊排骨啊😍炸得幾靚 唔會太油膩 外皮夠薄夠酥脆 成塊得一條大骨 所以都係啖啖肉 即叫堲炸 上枱時熱辣辣仲好juicy▫️台式烤香腸比想像中大份 坊間一份多數只得一條腸切片🥓呢度一定唔止 仲好有誠意配埋蒜蒜 跟足台灣正宗做法 口味夠晒地道▪️醬燒茄子色香味俱全🍆茄子軟稔 配埋面頭嘅肉碎同醬油 她逽味▫️阿里山烏龍茶▪️珍珠奶茶飲品係店舖每日鮮制 烏龍茶嘅茶味香而不澀☕️珍珠奶茶選用燕麥奶 唔會太甜 珍珠亦都好煙靭🧋

▪️古早味魯肉飯
▫️惹味肉燥湯板條