2024-09-07
之前聽朋友推介過呢間,話裝修幾正仲有駐場歌手,啲野食又唔差,一直都好想搵機會試,今次就約埋同事收工一齊去嘆一嘆! 🟥老壇酸菜魚 真係要讚下佢啲魚肉好滑,因為要就返唔食辣既朋友,酸菜魚唔算太辣,魚量好豐富,底下仲有寬粉同萵筍食到勁飽,仲有好多花椒係面,吸引!🟨蒜香烤魚因為要就唔食辣既朋友,所以叫左蒜香,估唔到都烤得好好食,魚質鮮嫩! 🟧五花腩+魷魚鬚 貼心位:底下有個爐keep住溫熱佢地,五花腩燒到好香口,魷魚鬚爽口彈牙! 🟫燒茄子上面有勁多蒜蓉,爆香左之後勁惹味,仲有辣椒,少少香辣既感覺好快清完一條。🟨趣脆牛肉粒牛肉粒份量又係好多,而且偏辣,下面仲有啲脆脆可以夾埋一齊食!🟪燒菠蘿燒完個菠蘿都好juicy好甜,連我呢個唔食菠蘿既人都忍唔住食返一兩舊!🟦椒鹽鮮魷食辣加飲啤酒既時候就會想加埋食少少椒鹽野,食極都仲有,上面仲灑滿左蒜粒!🟩 飲品食辣野又點可以唔叫啤酒呢,唔飲得酒既朋友就叫左杯水果茶,入面都有好多料,爆多生果,夠晒解渴!
🟥老壇酸菜魚
🟨蒜香烤魚