2024-08-02 351 瀏覽
好似好耐無食pizza🍕放假就去咗奧海城嘅Pizza Express 呢度裝修都幾大 舒適得嚟好有空間感兩個人都好肚餓 除咗Pizza之外 仲叫咗小食同意粉share🍽️最近仲多咗啲新款 開心仔 又可以試新野ꕥ 風乾火腿蝦卷其中一款新推出嘅意式小食✨估唔到ham同蝦肉都咁夾 蝦肉夠彈牙令整體更有口感 另外仲有蜜桃🍑營造出鹹甜鹹甜嘅感覺 ꕥ 烤焗雞翼由細到大嘅習慣 去親食pizza都一定會叫雞翼食😆一份6隻 share最好不過 雞翼微脆 調味適中 醬汁而家轉咗蜜糖芥茉醬 較為清新 啱晒我口味 ꕥ 意式肉迷薄餅Pizza都係揀咗新款 呢個Meat Lover最特別之處就係冇落蕃茄醬 而用咗artichoke sauce 去替代🍕主要配料係風乾豬面肉/肉丸 另外仲有鼠尾草同羅勒 我最鍾意係加咗合桃 食食下會有脆脆嘅口感 層次豐富ꕥ 蘑菇燴長通粉 又發現新大陸😌而家有長通粉啊 個人一直偏好用匙羹𢳂嚟食嘅粉🥄上枱已經聞到好香嘅松露油香氣 配料雖然只有蘑菇 不過已經食咗好多肉 所以主食揀呢個配搭對我哋嚟講啱啱好飲品依然多樣化✨除咗叫咗杯cappuccino 仲點咗杯嘅凍柚子檸檬梳打 清新解渴 建議將

ꕥ 風乾火腿蝦卷

ꕥ 烤焗雞翼

ꕥ 意式肉迷薄餅

ꕥ 蘑菇燴長通粉

飲品依然多樣化✨除咗叫咗杯cappuccino 仲點咗杯嘅凍柚子檸檬梳打 清新解渴 建議將薄荷葉加埋落去 飲落有少少薄荷味滲出 更清涼🍹