2023-03-18 669 瀏覽
星期六1點時間,得依間唔使排隊,即刻入去食。可能繁忙時間,侍應雖然忙,但效率高,好快就回應咗我地,落好單,無耐野食都到啦上次上食過醬油味覺得太鹹,今次試下鹽味睇下會唔會好啲啦湯底好清,淡淡蜆味,其實幾好飲。今次麵底比上次煮得好,仲有少少咬勁,麥香特出啲。不過我個人唔太鍾意加埋西式香草,反而蓋過蜆湯陣味。不過本身鍾意豬骨湯底多啲既人,依款咁清就未必啱佢地心水啦。仲有,今次豬肉好嫩👍但米芝蓮店黎講,出品質素唔穩定就唔係咁好另又試下炸豆腐,炸豆腐黎得比較慢,食淨碗麵得1/3都未到,忍唔住問咗聲侍應,佢地都真係有幫我問👍。賣相唔錯同埋都大份,有成磚豆腐咁多。成個味有少少似臭豆腐咁,我係幾鍾意既,不過就唔夠脆啦。佢係啱啱炸好,夠哂熱,但點唔夠脆呢?就係個炸皮炸到硬咗,唔係鬆脆既感覺,下次我就唔會再揀了總結下今次經驗先,都係小碗飯最好味😂😂😂同埋我飲哂成碗湯咁滯,食完都比較頸渴,其實都鹹。

上次上食過醬油味覺得太鹹,今次試下鹽味睇下會唔會好啲啦

貝汁鹽味拉麵

京蔥味噌豆腐

總結下今次經驗先,都係小碗飯最好味😂😂😂

同埋我飲哂成碗湯咁滯,食完都比較頸渴,其實都鹹。
2023-03-18
貝汁鹽味拉麵