2013-03-11 706 瀏覽
多彩近年裝修 裝到真係好似皇宮咁 樓底又高又金碧輝煌又勁多電視機但D成本就轉嫁哂比我地D消費者身上啦 個價其實係唔算係平好多都係大點特點 都差唔多 $20 一個點心嫁我知不嬲飲茶都唔係窮人玩意 都幾貴 食下食下都唔覺咁但都唔係質素咁差叉燒飯既叉燒 勉強啦 但真係唔係話好食煎蝦米腸 無豉油既話真係咩味都無同埋食左成半碟先食到有幾粒蝦米 另外半碟太飽打包走但唔算難食 OK到左最犀利既春卷!!!!!!! 睇落好無問題~伏黎既~!!!!!! 入面全部都係芋頭 嚇到我眼都凸埋 無知既我真係上wiki check:春卷是中國民間流行的傳統小吃 以中國為例,一般人多用蔬菜及肉作餡料台灣: 各式煮熟青菜(包含五辛在內)以及蛋皮白肉等等菜色越南: 餡料以蝦肉、豬肉和當地蔬菜為主香港: 內裡餡料豐富,如冬菇絲、豬肉絲、甘筍絲、竹筍絲、粉絲和木耳等法國: 製作法式春卷所需的材料有麵包、雞肉腸、雞蛋、火腿、沙拉醬我心諗 呢個係邊到發明既春卷啊??? 芋頭卷芋頭平 塞埋塞埋就比我食!!! 收我近 $20 蚊你都幾好賺我一心好想食春卷

但D成本就轉嫁哂比我地D消費者身上啦 個價其實係唔算係平
煎蝦米腸 無豉油既話真係咩味都無
同埋食左成半碟先食到有幾粒蝦米
另外半碟太飽打包走
但唔算難食 OK
到左最犀利既春卷!!!!!!! 睇落好無問題~
伏黎既~!!!!!!

入面全部都係芋頭 嚇到我眼都凸埋

無知既我真係上wiki check:
台灣: 各式煮熟青菜(包含五辛在內)以及蛋皮白肉等等菜色
越南: 餡料以蝦肉、豬肉和當地蔬菜為主
我心諗 呢個係邊到發明既春卷啊???
芋頭卷

我一心好想食春卷 所以見到呢碟野真係好難唔眼火爆
灌湯餃 唔係我食既 但應該OK既
小籠包 好記得因為呢D多數比較貴係大點 // 特點黎
得三粒 但一D汁都無 睇相都睇得出蒸到乾哂
綿花雞 係叫左野食入面最好食果樣
但真係都係好普通= ="
總括黎講我真係寧願行落少少去食明星都唔想比貴錢食咁既質素既野
碟春卷令我大開眼界
最後都要百五蚊落樓 平均廿五蚊碟