餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2019-04-13 249 瀏覽
今次個食評又係介紹麵😀就係依間 翡翠拉麵小籠包星期六多人所以都等咗~30分鐘先食到餐牌都幾多想食嘅嘢咁就叫咗個2人餐- 有青瓜雞絲粉皮、小籠包、上湯浸時蔬(菠菜)、櫻花蝦炒飯、咕嚕雞球、飲品2杯另外再叫咗個花雕醉雞、上海排骨拉麵同清燉雞湯拉麵有得揀要唔要蔥 同洗唔洗切麵 再揀麵款式(粗幼之分)前菜-青瓜雞絲粉皮+花雕醉雞:咕嚕雞球:味道一般般 勝在舊雞大舊👍🏻唔係得出面一層好厚嘅麪粉脆皮而入面冇肉地嗰種小籠包:比較唔出色 皮唔夠薄 入面舊肉又細同埋唔知係我嗰舊咁啱食之前已經爆皮定本身係咁 超乾 一滴湯汁都冇😟所以麻麻地清燉雞湯拉麵:我依個揀咗 走蔥 切麵 三角麵個麵都好多吓一上菜已經聞到好香蛋味 證明真係新鮮手拉麵😍先講湯底真係真材實料嘅燉雞湯有鮮甜嘅雞味 (一定要好多雞嘅精華😆)所以一啲都唔鹹👍🏻至於啲雞可能因為真係用咗黎燉湯長時間煲住有少少’鞋’但係都多肉同淋嘅啲麵如果未落湯好腍(好似麵團咁)一舊 好難夾但係一落湯就即刻散開而且食落好好咬口兼滑身似好重蛋味嘅幼身刀削麵好味好味😋等咁耐都係值得嘅而且價錢都算抵 $6xx/4人服務都好 服務員有笑容 有禮貌 做野快手👍🏻拉麵一定要試 但
今次個食評又係介紹麵😀
就係依間 翡翠拉麵小籠包
星期六多人所以都等咗~30分鐘先食到
餐牌都幾多想食嘅嘢
另外再叫咗個花雕醉雞、上海排骨拉麵同清燉雞湯拉麵
有得揀要唔要蔥 同洗唔洗切麵 再揀麵款式(粗幼之分)

前菜-青瓜雞絲粉皮+花雕醉雞:

個麵都好多吓
一上菜已經聞到好香蛋味 證明真係新鮮手拉麵😍
先講湯底
真係真材實料嘅燉雞湯
有鮮甜嘅雞味 (一定要好多雞嘅精華😆)
所以一啲都唔鹹👍🏻
至於啲雞