2023-01-31
朋友同我都好中意食辣,難得我地食既辣度都係大辣,於是約左黎食川菜店內環境舒適寬敞,燈光明亮,好彩我地較早黎,今日係平日,但大約晚上7點半已經全場坐滿食物有好多選擇,例如燒烤類、小炒類、干鍋類、水煮類、鐵板類…。紅糖糍粑($30)色澤金黃,食落外脆內軟糯,沾上紅糖漿同黃豆粉食,又香又甜,好食值得一讚係掛住傾計放耐左先食,表面都仲係好脆又唔油膩。麻辣香鍋($148)我地叫左大辣,上枱時已經香氣撲鼻。配料有蝦、鮮魷、田雞、菜花、蓮藕、薯仔絲等等,口感好豐富。味道麻、辣、鹹、香,超級惹味!份量唔細但輕鬆食哂。飄香辣子雞($98)叫左大辣,滿滿既辣椒乾顏色鮮豔吸引雞肉炸過又冇骨,配上大量香氣十足既辣椒乾,啖啖肉香口之餘又辣得好過癮!。三絲炒米粉($68)都係揀左大辣,有好多鮮辣椒米粉炒得夠乾身有鑊氣,唔油膩,調味又香。食落每條粉絲都爽口,加埋配料食,口感好豐富。總結:食物又香又辣又惹味,加上環境舒適,會再幫襯
。紅糖糍粑($30)
。麻辣香鍋($148)
。飄香辣子雞($98)
。三絲炒米粉($68)
總結:食物又香又辣又惹味,加上環境舒適,會再幫襯