2022-05-31
同事介紹元朗必食爽爽嘅醉雞同豬扒,咁啱嗰日落大雨,平時排晒長龍嘅爽爽竟然唔使排隊,可以直入,當然要去試試!😍😍我地嗌咗醉雞豬扒米粉,佢嘅醉雞可以揀新鮮雞同埋冰鮮雞,因為兩者價錢差得多🥺所以平平哋試個冰鮮雞🤩等咗唔夠10分鐘就有得食,個醉雞一上枱就好香酒味😋裏面仲有啲3-4粒雞腎😳雖然係冰鮮雞,但係都好滑,又冇雪藏味,數落應該大約有6件雞😋😋 雞同麵係分開上,豬扒就喺麵到,所以如果想食到香脆嘅豬扒就同要講分開上。食嘅時候可以加啲醉雞汁落去個湯麵到,會即刻幫個湯昇華👍🏻🤩佢嘅豬扒煎得好香,雖然有少少油,但係浸落湯度都ok~ 佢個湯麵會落葱,所以如果唔食,可以同佢講走蔥!我哋仲嗌咗凍嘅自家製菊花茶,$16蚊一支,兩個人share飲啱啱好👍🏻 可以飲得出佢嘅菊花茶好足料,唔算落咗好多糖,感覺都健康啲🤣環境來講都幾乾淨,不過舖位比較細,座位比較少,唔怪得成日要排隊。如果經過又有時間嘅話都可以試下~ 👍🏻👍🏻