2016-03-29 195 瀏覽
哈哈...又再黎! 不過今次假期前夕, 一早就好多人...本來仲覺得有D焗, 好在開左門吹一吹, 舒服好多!!點解今次又要再打呢..因為芝士雞煲既味道同芝士量又多左...值得一讚呀!!今次芝士多到攤凍少少可以拉絲出黎, 而且芝士火鍋愈煮愈咸既問題都少左! 雞件都仲係好新鮮好滑!!今次叫多幾個朋友黎, 試埋個烤魚, 酸菜好好味, 夾埋D湯好有雲南米線湯底既感覺!!叫左個細邊, 但都有好多肉份量唔算少!雞煲烤魚點可以唔叫配料黎打邊爐吸收返D精華架!!力撐墨魚滑既我, 當然要叫啦!!食左幾轉, 連朋友都忍唔住話咁襟食既, 食極都仲有!都算幾彈牙, 好抵食!!仲諗緊要食咩菜個陣就發現可以叫拼盤啦, 唔使只係可以食一兩款。而且佢仲有埋雪耳, 最初以為得菜同菇已經好好, 呢個都幾唔錯, 幾驚喜!雖然我唔係樣樣配料都寫晒, 但不得不提食食下聞到好香既醉雞味, 仲要唔止一次!令我好想食, 不過都要等下次, 因為食到中途門口已經有好多人等位, 我又點好意思霸住唔走呀!!
芝士雞煲
酸菜烤魚