千祈唔好幫襯!未入去嗰陣話自己啲絲襪奶茶好好味,又叫人唔好食海鮮。我今次就真係...,入去之前又無講無餐叫,話除咗下午茶樣樣都有。到攞到個 QR Code 就話而家開始係晚餐時間,18:00 都未夠,你氹我入嚟嗰陣又唔見你咁講?唯有叫個黯然銷魂飯,見佢餐牌括住話秘製醬汁叉燒,同埋佢話絲襪奶茶掂就叫奶茶。奶茶嚟到即刻飲啖,有幾好飲呀?可能我唔識嘢啦,我覺得薄過我平時飲嗰啲普通茶餐廳囉。到碟飯嚟咗,吓?!飯🍚,普通白飯,叉燒,唔好同敏華黯然銷魂比,但都唔好咁普通吖!說好的秘製醬汁呢?普通豉油咋喎,加隻太陽蛋就叫黯然銷魂?咩料呀?我兩人入座,佢催我話二廚就收工,叫我快啲落第二個餐,見到個飯同杯奶茶,已經唔想嗌。問仲有無全日餐,佢話有,點知一樣唔包飲品,咁咩叫餐呀?算,就叫咗個沙嗲牛肉米+火腿太陽蛋,最好食嘅原來係個太陽蛋,我未試過茶餐廳沙嗲牛肉都係唔掂,得黑椒味,辣嘅,唔係沙嗲味,米粉個湯水哼哼,無味!真係懶打字嘅我都忍唔住要出手寫食評。都未講個價錢,由於唔係我埋單,食到一肚氣我問頭先幾多錢,我老公話 $160。$160?我食咗啲咩呀?我老公話佢有加一,激死 x 3!仲諗起個職員喺臨走仲同我
千祈唔好幫襯!
未入去嗰陣話自己啲絲襪奶茶好好味,又叫人唔好食海鮮。
真係懶打字嘅我都忍唔住要出手寫食評。
$160?我食咗啲咩呀?我老公話佢有加一,激死 x 3!仲諗起個職員喺臨走仲同我哋講,得閒再嚟食過,我哋初一到初四都唔休息㗎。
多謝晒啦!請都唔再嚟!
2025-01-18
下午茶